miercuri, 13 martie 2013

Mutatiile


Evolutionistii incearca sa ne explice cum din forma de viata unicelulara, de exemplu bacterie sau amiba, pe calea intimplarii, statisticii, procesului selectiei naturale, recombinarea genelor si mutatiei, treptat sau dezvoltat forme tot mai complexe pana la viata inteligenta (omul).

Dar selectia naturala, impreuna cu grupul de organisme neadaptate la schimbarile conditiilor mediului, poate numai sa distruga careva informatie si nu este in stare sa creeze alta noua, fiindca nu duce la aparitia noilor proprietati. Cu alte cuvinte, selectia naturala se va debarasa de mutatiile cele mai daunatoare, incetinind mutatia degenerata.
Practic, nu sunt in stare principial sa creeze o noua informatie folositoare nici recombinarea genelor nici mutatii. Recombinarea geleor este doar redistribuirea materialului genetic al parintilor la urmasi, numai ''amestecarea'' genelor existente, care pot duce doar la microevolutie.    
Mutatiile, cel putin cele naturale, este un fenomen destul de rar in structura ADN, cauzata de deteriorarea anumitor gene, pierderii lor, deplasarea in alt loc. Aceste ''erate'', adica erori in transportatorul molecular de informatie, care nu imbunatateste calitatea lui.
Savantilor, pana la moment nu au reusit sa demonstreze in practica, cum datorita mutatiilor, se distrug barierile intre speciile a lumii animale descrise in biblie. Pana in prezent, nu sa inregistrat nici una (!) din mutatiile folositoare care sa adauge informatie noua pentru creearea unui organ nou. Cu atat mai mult, ca mutatia singulara in ADN nu schimba aminoacizii care ea ii codeaza.
Astfel mutatiile, ca si recombinarea genelor si selectia naturala, nu creeaza o noua informatie genetica, pierzind o parte din cea veche. Dar schimbarea organismelor, prin pierderea informatiei, nu este evolutie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu