Fizica


A II lege a termodinamicii 

 
In adevar, informatia nu poate sa apara cumva de la sine  si sa se auto acumuleze, pentru ca conform al 2-lea principiu al termodinamicii (''legea entropiei''), in sistemele inchise entropia intodeauna creste. Adica, caldura (energia) intodeauna trece dintr-o forma ordonata in una haotica, care nu este in stare sa produca un lucru efectiv ca si cum s-ar ''dispersa'' (pe aceasta se bazeaza '''Teoria mortii termice a universului ').

Dupa cum afirma savantii, o lege asemanatoare se aplica si in domeniul informaticii — accidentul, dezordinea, pierderea informatiei codate doar se vor intensifica fara controlul ratiunii. Cu alte cuvinte, structura cu continut inalt de informatie nu poate aparea in rezultatul actiunii fortelor naturale, ele necesita prezenta unui Creator. Ordinea de exemplu, informatia genetica (codata) nu poate aparea spontan din dezordinea aleatorie (nefocusata) a proceselor naturale ceea ce si este confirmata de teoria probabilitatii. Cum spunea un savant ''in biologie accidental este egal cu moarte''.

Asadar 4 descoperiri ale sec.20 complet distrug fundamentul ipotezei evolutioniste:

  1. imposibilitatea autogenerarii vietii din materie moarta;
  2. disponibilitatea informatiei genetice (de acelasi fel ca si codurile de calculator);
  3. legea entropiei pentru sistemele informationale;
  4. principiul antropic (Pamantul este conceput special pentru viata organica).

Darwin traind in sec.19, nu detinea nici a suta parte din informatia (in deosebi la nivel celular) pe care o avem noi acum, in special in domeniul biologiei moleculare, geneticii, chimia celulei, fizicii. Dar el a fost un savan sincer de aceea  a scris unuia din prietenii sai urmatoarele: ''Dar, eu pot sa spun ca nu imi pot imagina, ca acest maret si minunat univers impreuna cu constiinta noastra ''eul'' a aparut intimplator, mi se pare mie argumentul principal in favoarea existentei lui Dumnezeu '' (dar Darwin nu ar fi fost Darwin daca nu ar fi continuat, ''dar eu niciodata nu am putut decide, are acest argument o valoare reala'').

P.S. Voi reveni in urmatoarele postari cu o descriere mai detaliata a acestor 4 descoperiri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu