luni, 1 aprilie 2013

Mecanismul Potopului


Ce procese totusi au avut loc in timpul evenimentului catastrofic in istoria Pamantului cunoscut sub numele de “Potopul Biblic”?
In cartea Geneza gasim mentionat: “În al şase sutelea an al vieţii lui Noe, în a şaptesprezecea zi a lunii a doua, toate fântânile marelui adânc au ţâşnit, iar stăvilarele cerului s-au deschis.Ploaia a căzut pe pământ timp de patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi.” Geneza 7:11-12
Iata cum ar fi descris acest fenomen geofizicienii. Supraincalzirea continua a nucleului Pamantului ar fi creat o stare de tensiune scoarta terestra, aproape de critica. Chiar si o mica influenta din exterior, cum ar fi caderea unui meteorit de marimi mari nemijlocit ar fi dus la divizarea scoartei terestre. Aceasta crapatura care se extindea cu viteza sunetului prin roca, avea nevoie de doar 2 ore ca sa inconjoare Pamantul.
Sub influenta presiunii in crapatura creata - “izvoarele adancului ” - sau grabit sa iasa rocile impreuna cu apa subterana incalzita (chiar si in zilele noastre aproximativ 90% din materialul eruptiilor vulcanice il alcatuieste apa). Conform unor calcule, energia sumara al acestei eruptii de 10 000 de ori intrecea energia eruptiei vulcanului Krakatau. Inaltimea aruncarii materialului eruptiei alcatuia aproximativ 20 km., iar ajungind in straturile superioare ale atmosferei “cenusa” ar fi dus la condensarea activa si distrugerea stratului de protectie din apa gazoasa, care a cazut pe pamant sub forma de ploi torentiale. Apele subterane au alcatuit o parte importanta din apele Potopului – cantitatea sumara a eruptiei apelor din adincuri este echivalenta cu jumatate din rezervele actuale de apa din oceane si mari. Izvoarele marelui adinc au inundat suprafata pamantului 150 de zile (Geneza 7:24), in timp ce ploaia a durat doar 40 de zile, conform anumitor calcule cu intensitatea de 12.5 mm pe ora.
Disparitia invelisului natural de protectie a dus practic la racirea momentala in zonele polare al plantei si formarea calotelor glaciare. Inghetati in ghetarii subpolari au nimerit si reprezentantii florei si faunei tropicale. Paleontologii des gasesc ramasite bine pastrate de animale vechi si plante – mamuti, tigrii cu dinti sabie, copaci de palmier si prune cu frunzi verzi si fructe coapte si alte lucruri asemanatoare. Descoperire de senzatie a fost mamuti care sau pastrat cu mancarea neprelucrata in stomac si chiar nerugumata in gura. Permafrostul nu reprezinta nimic altceva decat straturile inghetate instantaneu de apa si noroi, cu o adincime de peste o mie de metrii, toate acestea sunt literalmente saturate cu plante si ramasite de animale. In esenta, acestea sunt tot aceleasi straturi geologice, numai nu “stinse” ci inghetate. Deoarece in toate locurile unde se poate de gasit in cel mai bun caz sub forma de fosile, aici sunt prezente intr-o stare “proaspat congelate”.
Specialistiiconsidera, ca astfel de efect se poate de atins doar in conditie de scadere brusca a temperaturii pana la -50 - -100 grade Celsius. Toate acestea ne dovedesc despre prezenta unei catastrofe bruste si respinge teoria glaciatiunii treptate.
In oceanul gigantic creat sau dezlantuit furtuni uriase si valuri mareice. Tot ce era viu a fost “spalat” de pe suprafata pamanului si transportate in zone mai joase unde au fost ingropate de fluxurile de noroi tulburi, cenusa vulcanica si material sedimentar, sau format asa numitele “morminte de dinozauri” - locurile unde la momentul de fata sunt descoperite acumulari uriase de fosile de diferite specii de animale de dimensiuni mari si mici. Aglomeratiile haotice si prezenta neordinara a fosilelor ne vorbeste de o moarte neasteptata si violenta a fiintelor ingropate.
Materialul dizolvat suprasaturat slab acid si cald a apei geotermale sau amestecat cu apele slab alcaline ale ocianului rece. Aceasta a dus la caderi intensive de precipitatii in rezultatul caruia pe toata suprafata pamantului sa depus un strat gros de roci sedimentare. La suprafata apei plateau in deriva “insule” gigantice de copaci si plante iesite la suprafata, care mai apoi sau sedimentat alcatuind astazi zacamintele de carbine.
In perioada de triumph a teoriei uniformiste se considera ca rocile sedimentare sau format pe parcursul a milioane de ani. Insa stiinta moderna din acest punct de vedere nu a dat raspuns la urmatoarele intrebari:
  • De ce rocile sedimentare aproape uniform acopera practic toata suprafata Pamantului, daca planeta noastra nu a fost niciodata acoperita complet de apa?
  • Cum sau format fosilele, in cazul in care sedimentarea lor a fost lenta si precipitarea mineralelor necesita mii de ani, insa pentru descompunerea si distrugerea organismelor este suficientsi o luna?
  • De ce o mare parte din fosile au amprente care ne arata o moarte si ingropare rapida a organismelor? Sunt gasite fosile de pesti care inghit peste mai mic sau ingropate in stratul sedimentar la momentul nasterii.
  • Cum de explicat existenta in depozitele sedimentare a copacilor pietrificati care strabat cateva straturi de roci sedimentare diferite?
  • De ce rocile sedimentare de carbonat au culoare alba si practice sun lipsite de impuritati in cantitatea care trebuia sa se acumuleze in decurs de milioane de ani?

Un comentariu:

  1. Am pus un raspuns la intrebarile prezentate aici: http://creationismnestiintific.blogspot.com/2013/04/intrebari-si-raspunsuri.html

    RăspundețiȘtergere